Täydellisen osakekuplan anatomia | Nordnet Traders' Club 80

17.02.2021
67 498 Näkymät

Osakekuplan synnylle otollisimmat olosuhteet tarjoaa pitkä, matalien korkojen tukema nousukausi, joka vetää puoleensa uusia sijoittajia sankoin joukoin. Kun tähän yhdistetään ennätystahtia kasvava likviditeetti markkinoilla, tuloksena ei voi olla kuin täydellinen osakekupla.
Traders' Clubin 80. jaksossa Jukka tarkastelee viimeaikaista euforiaa eri näkökulmista: mitä markkinan tilasta kertovat mm. listautumisantien määrä, maailman pörssien yhteenlaskettu markkina-arvo, Buffett-indikaattori, inflaatioennusteet, optio- ja luottolimiittistatistiikka tai Jukan oma Twitter-barometri? Katso Traders' Club 80, niin ymmärrät missä markkinoilla tällä hetkellä mennään.
Nordnet Traders’ Club on viikoittainen videosarja, jossa seurataan markkinoiden kuumimpia puheenaiheita, analysoidaan mennyttä ja ennakoidaan tulevaa. Seuraamalla sarjaa opit kaiken oleellisen treidausstrategioista, markkinoiden ennakoinnista, kaupankäyntityökaluista jne. Lisäksi perehdymme tekniseen analyysiin, joka oikein käytettynä voi parantaa mahdollisuuksiasi ajoittaa markkinaa ja tehdä oikea-aikaisia ostoja ja myyntejä.
Tärkeää tietoa riskeistä.
Rahoitusvälineiden arvo voi nousta tai laskea. On olemassa riski, ettet saa sijoittamiasi varoja takaisin. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta. Tässä esitetty ei ole eikä sitä tule käsittää sijoitussuositukseksi tai kehotukseksi merkitä, ostaa tai myydä arvopapereita. Ennen kaupankäynnin aloittamista sijoittajan tulee ymmärtää kaupankäyntiin liittyvät riskit ja tuotteeseen liittyvät ehdot. Käydäksesi kauppaa pörssilistatuilla tuotteilla sinun on läpäistävä tietämystesti tai muulla tavoin osoitettava riittävä tietämystaso varmistaaksesi tuotteiden asianmukaisuuden sinulle. Nordnet Markets-tuotteissa ei veloiteta kaupankäyntikuluja yli 100 euron toimeksiannoista. Aktiivinen kaupankäynti tai kaupankäynti pörssilistatuilla tuotteilla sisältää korkea riskin, joka ei sovi kaikille. Sijoitetun pääoman voi menettää kokonaan. Traders’ Club -videoilla esitetyt tuotteet ovat esimerkinomaisesti valittuja. Videot on tehty opetustarkoituksessa. Tässä esitetty ei ole sijoitussuositus.
Nordnet Traders’ Club -video on tehty kaupallisessa yhteistyössä Jukka Lepikön kanssa.
Nordnet eri kanavissa:
Kotisivut: www.nordnet.fi
Nordnet Blogi: blogi.nordnet.fi/
Facebook: facebook.com/nordnetsuomi/
Twitter: twitter.com/nordnetfi
FIboth: fiboth.info
Instagram: instagram.com/nordnetsuomi/
Linkedin: www.linkedin.com/company/nordnet-bank-ab

Kommentteja
 • Hiukan yksipuolista on tarkastella, miten pitkiä vähätuottoisia jaksoja saadaan markkinahuipuista eteenpäin. Voitaisiinko vastaavasti tarkastella, minkälaisia tuottoja saadaan karhumarkkinoissa oskepainoa lisäämällä?

  Petri PaavonpoikaPetri PaavonpoikaUukausi sitten
 • Mites kasvanut money supply? +40% on tullut lisää jenkkilän arvostuskertoimiin ja suunilleen saman verran on printattu uusia dollareita 2020 maaliskuun jälkeen.

  Tuomas TalasmaaTuomas TalasmaaUukausi sitten
 • .Meidän on tarkasteltava kaikkia todisteita ja yritettävä nähdä kokonaisuus. Voisiko KAIKKI nämä tiedot olla todellisia ja totta, vai ovatko nämä vain salaliittoteorioita? Kyllä ja ei! Valheiden ja väärinkäsitysten väliin on kudottu monia totuuksia. Monet asiat, joista ihmiset uskovat, eivät yksinkertaisesti ole totta, ja monet asiat, joita ihmiset eivät halua uskoa, ovat totta. @u2S8.

  Kalevi SavolainenKalevi SavolainenUukausi sitten
 • Raha etsii kohdettaan😂😂😂

  Teemu DiverTeemu DiverUukausi sitten
 • JA WSHF =)

  timo kakkotimo kakkoUukausi sitten
 • On myös NS,SIKASYKLI tui tui =)

  timo kakkotimo kakkoUukausi sitten
 • aloin katto näitä teidän traders club videoita vuodelta 2019 ja siellä jukka rummutti pörssilaskun nimeen :D

  littlemonkey321littlemonkey321Uukausi sitten
 • jukka veti pikku monologin siinä, hyvää settiä!

  littlemonkey321littlemonkey321Uukausi sitten
 • Kurssien nousu onkin vaan numeroita. Väistämättä kurssit nousevat maailmanlaajuisesti rahamäärän moninkertaisen lisääntymisen vuoksi, mitä nyt tapahtuu viimein myös euroopassa Kyseessä on meneillään " OSAKKEIDEN INFLAATIO ". No, tuleeko sitten kulutukseen ja palkkoihin inflaatio ? Riippuu siitä, milloin sijoittajat massiiviseti poistuvat osakkeista, mutta ei ne sijoittjat hevillä sieltä lähde ja mikäli EU:n, USA:n + Aasian rahanpainaminen edelleen jatkuu ja jatkuu "oletuksella " , ettei keskuspankin akuankkarahaa koskaan takaisin makseta, vaan annetaan valtioden velat anteeksi, niin tapahtuuko osakemarkkinassa oikeastan yhtään mitään. Mikäli velkarahan painaminen keskuspankeillta lopetaan, niin sitten osakekurssit ampuvat alas heti ja siitä alkaa perinteinen INFLAATIO.

  ossi piispanenossi piispanenUukausi sitten
 • Loistava lopetus😂👍

  Lasse LiikanenLasse LiikanenUukausi sitten
 • Jukalle huonoa kun plebejit tekee päivätreidausta. Mikään ihme jos ostelee gamestoppia peakissa ja shorttaa ennen nousua 😂 huutista analyytikolle joka pyörii vain pc:n äärellä oman norsunluutornissa.

  Jon HJon H2 kuukautta sitten
 • Tämä minuakin maallikkona askarruttaa, kun nyt keskuspankit hirveästi uutta velkarahaa liikenteeseen laskevat. Kyllä siitä ja siksi jo olemassa olevista varoistakin pörssiinkin valauu, ja hyvä niin jos ei elinkustannusten tai yleisen inflaatioon nousuun niin paljon mene. Tuo on minustakin tärkä asia kuitenkin huomioida miten jonkun firman osakkeen hinnan nousu korreloi sen liikevaihtoon tai tuottoihinkin. Eli jos nää kummatkin nousevat vähän samaa rataa niin eipä siinä mitään, isommilla numeroilla vaan sitten mennään. Toki se on että jos luopuu näistä nousseista osakkeista niin joutuu sitten noista nousseista numeroista veroa maksamaan. Kyllä näsisä oloissa kun uutta rahaa liikenteeseen tolkuttomasti syydetään ihmiset pyrkivät edes johonkin varojaan sijoittamaan. Se vaan kun ei meillä oikein hyvältä vaikuttavia sijoituskohteita ole mitään.

  Simo VesalaSimo Vesala2 kuukautta sitten
 • Synkronisointi pielessä.. Huulilta lukijalle ylituottoa?

  pekivelapekivela2 kuukautta sitten
 • Tyypillistä tämä treidaajien lyhytkatseisuus. Heti ollaan myymäs tappiolla ku vähä käy punasella ja kaikes on stop lossit. Treidaus ei ole sijoittamista vaan uhkapeliä. Jos sijoitetaan oppikirjan mukaan, kuten kaikkien pitäisi tehdä niin ei käytetä stop losseja, ei myydä punaisella eikä osteta kaikenmaailman kakka osakkeita treidit mieles. Treidaajat syö toistensa rahoja, mutta investoijat voittaa aina.

  Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
 • "Ihmiset ostaa sitä vaan koska hinta nousee". Kuulostaa vähän juuri TA poikien touhulta :D

  RaitziRaitzi2 kuukautta sitten
 • Hyvää analyysiä Jukalta, kuplaahan löytyy selvästi sieltä sun täältä, mutta halpoja osakkeitahan löytyy aina osakepoimijoille. Toki sitä vaikeampaa on löytää fundamenteiltaan halpoja osakkeita, mitä korkeammalle indeksitasolla mennään. Itse varaudun pitämällä n 25% käteispainoa, jos markkina dippaa tai mörnii vuosia fundamenteiltaa edulliset osakkeet maksavat silti osinkoa, jonka voin uudelleen sijoittaa käteiskassan lisäksi. Lisäksi tämän sarjan katsojana on tullut tutuksi salkun suojaaminen indeksishorteilla, joista toivottavasti tulisi pientä pehmennystä karhumarkkinaan.

  sal075 _sal075 _2 kuukautta sitten
 • Jos on katsonut kaikki 80 jaksoa niin saako laittaa Twitteriin professional trader tagin?

  lordvoldebotlordvoldebot2 kuukautta sitten
 • Vasta puolesväliss videoo, mutta tuli mieleen, jos Jukka on noin varma, että tässä on ihan kohta tulossa massiivinen kuplan puhkeaminen, niin oisko Jukka seuraava Micheal Burry? :D tulis leffaa hänestä jne :)

  YTDekusYTDekus2 kuukautta sitten
 • 👆🏻 kova. Nyt vielä ensi jaksossa analyysi mahdollisista syistä, miksi markkinat ei noteeraa oppikirjamaisia merkkejä kuplasta ja todennäköisestä markkinoiden isommasta korjausliikkeestä. Onko 1,9 biljoonaa riittävä nostamaan isoa jenkkimarkkinaa vai lasketaanko se hyväksi ’ostovoimaksi’ joka tarjoaa ’isoille pojille’ myyntimahdollisuuden ilman välitöntä kurssilaskua? Nim.merk. kunhan arvailen

  Kimmo MattilaKimmo Mattila2 kuukautta sitten
 • Mitä tässä nyt kannattais tehdä? Mulla on joku 50% nettovarallisuudesta osakkeissa kiinni. Käteistä ehkä 10%. Kassan kautta kotia ja ens vuonna matkustus beetlehemiin verolle pantavaksi?

  Edison VirtanenEdison Virtanen2 kuukautta sitten
 • The better hook unfortunately smash because answer naturalistically rhyme underneath a panicky var verbs = [aardvark. billowy, interesting taste

  Luis ColonLuis Colon2 kuukautta sitten
 • Erinomainen jakso! Mitkä voisivat olla hyviä sijoituskohteita kuplan puhkeamiseen? Voisiko tämä olla seuraavan videon aiheena?

  JaakkoJaakko2 kuukautta sitten
  • Näin maalaisjärjellä voisi ajatella, että kuplan puhjettua rahavirrat valuisivat joihinkin vaihtoehtoisiin instrumentteihin, kun pankkien korot ovat nollassa. Kulta? Kiinteistöt?

   JaakkoJaakko2 kuukautta sitten
  • Eikö se paras sijoitus silloin on käteinen?

   Kim WikströmKim Wikström2 kuukautta sitten
 • Kun Jukka sanoo että indeksikehitys tulee olemaan heikkoa seuraavat 5-10 vuotta niin tarkoitetaanko tässä sp500 ja Nasdagia, vai kaikkia indeksejä? Eikö joku indeksi esim. Healthcare, Pilvipalvelut (tai mikä tahansa sektori) voi tuottaa paremmin? Jos niin on että mikään ei tuota niin mihinkä sitä rahaa kannattaa sitten laittaa, ei ainakaan korkoihin näillä koroilla, siis jos ei osaa treidata niin kuin Jukka?

  bogsebogse2 kuukautta sitten
 • Loppu oli kyllä paras :D

  NICONICO2 kuukautta sitten
  • Kameralta ja mikrofonilta loppu tila! :D

   viitmarviitmar2 kuukautta sitten
 • Tosi hyvää leikkausta. Pisti oikein silmään kuinka hyvin puheesta on editoitu todella soljuvaa ja helposti kuunneltavaa.

  DiosolDiosol2 kuukautta sitten
  • Kiitos! 🙏🙏🙏 /Tuomas

   Nordnet SuomiNordnet Suomi2 kuukautta sitten
 • Bitcoin 42500 euroa kappale.. Ei lopu nousu vaan jatkuu.. Ennusteen mukaan Bitcoin ylittää 200K lähivuosina. Ei ole mikään mielipidekysymys koska kaikkien "asiantuntijoiden" arviot on menny yksinkertaisesti Bitcoinin kanssa pieleen.

  Tommi TumpulaTommi Tumpula2 kuukautta sitten
  • @Tommi Tumpula nii ne luulee, ihmiset on kulkenut maanpäällä joku 15 vuotta.

   T VT V2 kuukautta sitten
  • @T V Ehei sun tarvitse koko 42500 bitcoinia ostaa.. Siitä voi ostaa osia vaikka 500 eurolla ja arvo kohoaa siinä samalla kun bitcoinin hinta kasvaa. Ihmiset ilmeisesti oikeasti luulee että pitää ostaa koko bitcoin.. xD

   Tommi TumpulaTommi Tumpula2 kuukautta sitten
  • Jos meistä kaikki nyt sijoitetaan 42500 bitcoiniin mikä on perus Toyota, ni lähivuosina me kaikki ajetaan lamboilla. Ei ole mitään järkisyytä sille, miksi me kaikki ei ajettaisi lamboilla.

   T VT V2 kuukautta sitten
 • Bileiden jatkot wuhuu! (Exitit suunnitteilla). Kiitos jaksosta! Kauas kestää tuommoisen 1h pätkä kuvata? ;D Onko tämmöistä laajaa "oireilua" (räjähdysmäisesti ylös ja alas) näkynyt muualla kuin hamppu osakkeissa vielä? Muistan Jeremy Granthamin varoittaneen tämmöisestä markkinoiden "oireilusta".

  Jesperi PJesperi P2 kuukautta sitten
 • Mitä tästä opimme? Kurssit heijaa ylös alas. Jokaiseen pörssigraafiin kun lyöt aloituspisteettä loppupisteeseen viivan, näet pitkän ajan suunnan. Kannattaa siis ostaa tasaisesti ja aina kun tulee kunnon romahdus (-50%), velkavivulla lisää.

  TsidoTsido2 kuukautta sitten
 • Hyvä jakso, vielä osa 2 missä pitää pilkkoa indeksi koska matkailu, ravintolat, kasinot ym. Tulee nousemaan sp500 indeksin sisällä kun tekno päästää höyryä. Tää oli tätä indeksiosastoa ja nyt pitäs tulla treidaaja osastoa osa 2 miten tää matkailun ja kulutuksen nousu pelataan? Matkailun myötä öljyn hinta nousee? Vai kotiuittaako ihmiset vaan voitot ja lähtee lomalle? Varmasti on hyvää hinnoiteltu mutta mikä vaikutus inflaatioon?

  T VT V2 kuukautta sitten
 • The ahead camera intringuingly help because shampoo immediately pull aside a well-groomed glue. different, thoughtless river

  Luis ColonLuis Colon2 kuukautta sitten
 • "I'm in it for the long hall."

  T VT V2 kuukautta sitten
 • Herättelevä lopetus :D

  NurcalNurcal2 kuukautta sitten
 • Pakko sanoa tämä, tämä tietomäärä on ihan suunnattoman arvokasta sijoittajalle, joka ei osaa avata/tulkita kyseisten graafien yhteisvaikutuksia ja yhteyksiä. Teette arvokasta työtä, kiitos.

  Hulk Ho-HoganHulk Ho-Hogan2 kuukautta sitten
 • Todella asiallinen ja analyyttinen jakso! Ja kuinka mahtavan dramaattinen lopetus 😅

  Henri HautabakkaHenri Hautabakka2 kuukautta sitten
 • Videossa unohdetaan kokonaan se että laskussa ja sivuttaisliikkeessäkin maksetaan osinkoa, ehkä pienempää mutta kuitenkin.

  Pentti K. HuttunenPentti K. Huttunen2 kuukautta sitten
 • Tätä lisää kiitos! Nyt oli sisältö laadukasta.

  martti kimsmartti kims2 kuukautta sitten
 • Oletko Jukka kiinnostunut yleisesti sektorirotaatiosta vai ainoastaan markkinan keskiarvoisesta trendistä? Esim. kasvava inflaatio on ollut historiallisesti huonoa aikaa osakkeille, mutta onko tietyt sektorit pärjänneet tuolloin hyvin, vai ainoastaan aliperformoineet vähemmän? Siis yksittäisiä menestysfirmojahan löytyy, vaikka alkaisi kolmas maailmansota, mutta löytyykö inflaatiomaailmassa kokonaisia vahvoja sektoreita? Raaka-aineiden tuottajat sekä kiinteistöala luulisi pysyvän vähintään omillaan? Pankit saisivat ainakin jonkinlaista tukea korkojennostosta, mutta riittäisikö se? Vai ajattelenko asiaa liian yksinkertaisesti? Menee hieman fundapuolelle, mutta tällaista tietoa saattaisi olla kaivettavissa historiallisessa datassa, jota Jukka taitaa hyödyntää aika paljon.

  mskomumskomu2 kuukautta sitten
 • 40-luvun alussa mentiin sivuttain... ehkä syynä oli toinen maailmansota. Se luki ihan käppyrän allakin... Ehkä P/E-kerroin ei tässä ole ollut mikään oleellisin asia :D Vähän kannattaa kurkata talouslukujen ulkopuolellekin analyyseissa.

  GebusGebus2 kuukautta sitten
 • Hetken luulin lopussa että TV, ni hajosi🙈

  Jaukkis 89Jaukkis 892 kuukautta sitten
 • Eli siis kun laskumarkkina alkaa, niin senkun shorttaa isoja indeksejä ja nauttii käänteisen markkinoiden hedelmistä.

  ToniToni2 kuukautta sitten
 • Tosiasia on että osakemarkkinan keskituotto vuodessa vuosikymmenien aikajänteellä on jotain 6-8% per vuosi. Ei ole mielestäni tapahtunut mitään sellaista minkä vuoksi tuo olisi nyt viimeaikoina noussut yli tuplaten, jopa moninkertaiseksi. Keskuspankit ja kulkutaudit, jopa sodatkin ovat väliaikaisia ilmiöitä ja jäävät jossain vaiheessa unholaan. Samoin Trumpit, Bidenit, Hitlerit. Huom. jos joku nyt on aloittelemassa sijoittamista, niin kannattaa ottaa nämä varoitukset tosissaan. Ei ole olemassa ns. uusia normaaleja, kuin korkeintaan hetkittäin. Jos olet miettinyt laittavasi koko omaisuutesi kiinni juuri nyt, niin kannattaa miettiä vielä hetki. Nyt parempi vaihtoehto on luoda jonkinlainen ajallisen hajautuksen systeemi muutaman vuoden ajalle. Laskeviin kurssiin hajauttaminen on hyvän voiton tae tulevaisuutta ajatellen. Sen sijaan huipulla all in-systeemillä voi polttaa näppinsä ja pahasti, pitkäksi aikaa.

  C Am F GC Am F G2 kuukautta sitten
 • jos halutaan että hinnat tippuu, niin rahan pitäisi lähteä pois sijoituksista.

  Mikki HintikkaMikki Hintikka2 kuukautta sitten
  • @Datsia Mies totta.

   Mikki HintikkaMikki HintikkaUukausi sitten
  • Lähteehän ne, viimeistään silloin kun korot nousee.

   Datsia MiesDatsia MiesUukausi sitten
 • Hyvä jakso, eikä ollut liian pitkä

  SamppaSamppa2 kuukautta sitten
 • Tyhjennän pankkitilini ja sijoitussalkkuni sekä myyn asuntoni + otan pikalainaa - ostan koko rahalla Gamestoppia vai ymmärsinkö jakson juonen väärin? :)

  TheHinnercomaTheHinnercoma2 kuukautta sitten
  • Väärin ymmärretty, sun pitää ostaa teslaa ja sijoittaa myös mummon rahat...

   Juha BladJuha Blad2 kuukautta sitten
 • Itse myyn välittömästi kaiken sen jälkeen kun koronasta ollaan päästy suurin piirtein eroon. Nyt markkinoilla on aivan ennätysmäärä uusia sijoittajia, koska rahaa säästyy koronarajoituksien takia kun mitään ei voi tehdä ja rahaa kuluttaa. Lisäksi kun on vielä ylimääräistä aikaakin, niin on ollut aikaa tutustua markkinoihin ja sijoittaa säästyneitä rahoja osakkeisiin. Mutta heti kun rajoitukset poistuu ja saa taas matkustaa ja muuta hauskaa, niin nämä rahat otetaan sijoituksista pois, sillä pitäähän se huvi jollakin rahoittaa. Siinä kohtaan lähdetään tulemaan alas ja lujaa. Siihen asti uskoisin, että vielä noustaan ja tehdään uusia huippuja. Tuntuu että jokainen vähän jännityksellä odottaa mitä tapahtuu koronan suhteen ja mitään radikaaleja muutoksia ei vielä tehdä. Nämä muutokset alkavat näkyä heti rajoituksien poistumisen jälkeen.

  Ritchiet17Ritchiet172 kuukautta sitten
 • Mä ihmettelinkin että kuka hitto sitä gamestoppia huipulta osti, mutta selvis tämäkin. =D

  Mark JaidiiMark Jaidii2 kuukautta sitten
  • Pelurit..

   pekivelapekivela2 kuukautta sitten
 • Alko pelottaa :(...

  SandzuSandzu2 kuukautta sitten
  • Ei sinne Alkoon pakko ole mennä.

   SamiSamiUukausi sitten
 • Nyt tuli todella hyvä paketti faktoja pöytään 👌👌👌

  IMBERIIMBERI2 kuukautta sitten
 • Kiinostas kuulla uusinta visiitti omaisuusluokkien tulo historiaan ja siitä kuulla arviota Jukalta että miten näkis niiden toimivan jos osakemarkkinoilla nähtäisiin isompaa korjausta. Tätä käytiinki läpi aiemmin viime vuonna mutta asiat on edennyt siitä ehkä isompiin ekstriimeihin mitä kukaan osas odottaa.

  Gamo FinGamo Fin2 kuukautta sitten
 • Kiitos Jukka hyvästä analyysistä, oli kyllä hieno jakso! :) Tuomaskin hiljeni jakson loppupuolelle mentäessä joten taitaa lähipäivinä mennä taas osakkeita salkusta myyntiin :D

  Vesa MikkolaVesa Mikkola2 kuukautta sitten
 • 100% harviaan. Kestää 5v bear markkinan. Aikaa saunoa.

  Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
  • @Gamo Fin mä olen mukana mutta silti lisään vielä vähän. Koska matka amerikkaan kestää vielä jokusen vuoden. Helposti viel 100% vuodes tulee luulisin.

   Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
  • ​@Lover Maker Se on juurikin noim. Ovet on jo kiinni ja ne jotka nyt koittaa mukaa tulee maksaan jo kyydissä olevien tuotot lyhyellä ajalla ennen ku seuraavalla asemalla porukka hyppää pois.

   Gamo FinGamo Fin2 kuukautta sitten
  • @Gamo Fin tämä juna vasta lähti asemalta kohti amerikkaa

   Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
  • Saunasta kaikki alkoi ja saunaan kaikki päättyy...

   Jako1987Jako19872 kuukautta sitten
  • Taitaa olla tämä juna poistunu jo asemalta aikaa sitten. Tulee vaan tappioita jos nyt koittaa murtautua mukaan vaunuun.

   Gamo FinGamo Fin2 kuukautta sitten
 • Pelimies likvidoi osakkeet nyt ja ostaa tilalle vähän call-optioita ettei missaa viimeistä rytistystä jos sellanen tulee. Samalla on sotakassa valmiina isompaa korjausta varten.

  ModernModern2 kuukautta sitten
  • Osake painon keventäminen voi olla parempi ratkaisu entäkö koko salkun myynti.

   Gamo FinGamo Fin2 kuukautta sitten
 • Kiva välillä vähän pidempi jakso, ja hyvä ottaa myös negatiivisten näkemysten rinnalle positiivisia näkemyksiä, mikäli niitä löytyy, että saa vähän tasapainoa.

  Mi KkiMi Kki2 kuukautta sitten
 • Jukka puhu nii helvetin paljon tänää

  oSFORENSSioSFORENSSi2 kuukautta sitten
  • FUD

   mr_aliasmr_alias2 kuukautta sitten
 • Mikä johdannainen toimii parhaiten shorttina nordnetillä kun markkinat tippuu?

  Vesa JaakolaVesa Jaakola2 kuukautta sitten
  • Se riippuu tasan tarkkaan minkä pitusta ja erityisesti muotoista laskua spekuloi eli kuinka paljon antaa varaa olla väärässä.

   WeketorWeketor2 kuukautta sitten
  • @Lover Maker Kiitos, tarkoitinkin *snorttina.

   Vesa JaakolaVesa Jaakola2 kuukautta sitten
  • Joku amfetamiinin johdannainen

   Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
 • "The first self-aware market bubble"

  TubeseriousTubeserious2 kuukautta sitten
 • Ei kannata sijoittaa sellaista rahaa jota ei ole varaa hävitä. Kesti hetken muistaa Jukan kova usa fokus. Sieltä löytyy kyllä kuplaa ja zombiefirmoja. Riskinä on kai se että jotkut alat eivät välttämättä palaudu entiselleen.

  Peter GrönholmPeter Grönholm2 kuukautta sitten
  • @Weketor sähköautot tulee ottamaan hintaansa kiinni. Nio aimakin. Teslasta en tiedä. Missä on kuplaa sitten. Miksi alkaisi 5-10v bear markkina, jos rahaa printattu enemmän kuin ennen ja printataan. Ei se inflaatio ala 5-10v syömään osakkeita alas. Kannabikseen ja energiaankaan en juuri koskisi. Sähköautot kyllä tulee. Jotain dippiä tulee toki aina, mutta jos katsoo jotain usa rahastoa niin ihan suora trendi ylös 10v ajalta. Ei mitään keulimista näy edes lopussa. Handelsbanken usa esim.

   Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
  • Amazon, Apole ja Paypal ei ole kuplaa, jos viitsii tulosraportteja lukea. Aivan hurjaa tuloskasvua, selvästi viimeaikaista kurssinousua nopeampaa. Ainakin vaatisi, että tuo kasvu loppuisi. Ottaisin ennemmin toimialoista sähköautot, kannabiksen, uusiutuvan energian ja muita sen tyyppisiä tuulitakkisijoittajaa kiinnostavia superkalliita toimialoja kriittiseen tarkasteluun. Datapohjaisia IT-firmoja vastaan ei kannata sen sijaan lähteä taistelemaan sillä niillä on ihan liikevaihtoa ja kasvunäkymiä koko vuosisadaksi, vaikka Palantir, Snowflake ja muutama muu pörssitulokas ovatkin poskettoman kalliita.

   WeketorWeketor2 kuukautta sitten
  • @Gamo Fin Joo en tiedä mutta moni guru sijoittanu sinne. Ei se auta ku seurata isompiaan. Ne ainaki toipuu nopeammin ku muut maat nyt just. Kehittyvät Indeksi rahasto siis pessy usa rahastot vaikka usat kuplas suurin osa s&p500. Ja saahan maailman laajuista hajautusta. Eurooppa nyt viimeinen paikka mihin sijoittaisin.

   Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
  • @Lover Maker vuonna 2007 tais kehittyvät markkinoilta oli saatavissa suurimmat tuotot ja sitte ne otti muun markkinan kanssa isoimman iskun. Isot riskit = isot mahdollisuudet.

   Gamo FinGamo Fin2 kuukautta sitten
  • @Gamo Fin kehittyviin maihin olen panostanut nyt. Ne on vähä oma maailmansa.

   Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
 • Nyt puhutaan aiheesta josta minulla on erityistietoa. Turska elää noin 25 vuotta ja voi kasvaa jopa kaksi metriseksi.

  TubeseriousTubeserious2 kuukautta sitten
  • Itse en tykkää turskasta ollenkaan enkä tee sitä myöskään koskaan.

   Informaatiovalvonta FinInformaatiovalvonta FinUukausi sitten
  • Ei oo kaksista, hajoaa pannulle ja ei maistu millekään.

   T VT V2 kuukautta sitten
  • Mä en oo vielä onnistunu kasvattamaan noin isoo turskaa, mutta ehkä vielä joskus..

   Juha BladJuha Blad2 kuukautta sitten
 • Voisko näillä jaksoilla käydä myös lyhyemmillä aikaväleillä kurssiliikkeitä läpi eli esimerkiksi 1h, 10 min tai 1min kynttilöillä?

  Jerry AhonenJerry Ahonen2 kuukautta sitten
 • Höpö puheita. Nyt vasta alkaa bull markkina 5-10v. Rahaa printattu enemmän kuin koskaan. Ja markkina noussu 100v putkeen. Samaa pelottelua vuodesta toiseen 😅 Kaljupää on oikeassa 👍bull markkina jatkuu ainaki 5v enemmän tai vähemmän ennen inflaatiota.

  Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
  • Mä holdaan ja ostan lisää aina ku saan rahaa.

   Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
  • Eletään kyllä todella mielenkiintosta aikaa osakemarkkinoilla!

   TapioTapio2 kuukautta sitten
  • Haluun osallistua tähän lankaan sen verran että kun palataan vuoden päästä tähän nii oma näkemys tilanteeseen on että viellä nähdään varmasti bullmarkkinaa tuonne juhannukselle saakka ennen isompia korjauksia. Kuitenkin siten että indeksi tasolla ollaan samalla tasolla silloin (12kk tästä hetkestä) kuin nyt, ehkä jopa alle. Saas nähdä mitä aika tuo mukanaan. Pidän kuitenki merkkitävän määrän varoja käteisenä jotta on mahdolisuudet päästä mukaan liikkeisiin.

   Gamo FinGamo Fin2 kuukautta sitten
  • Niinpä, toinen latoo pöytään tuntikaupalla indikaattoria, mittaria, tilastoa ja dataa, mutta silti tunne voittaa ;)

   Electronite1337Electronite13372 kuukautta sitten
  • @r4nd0mi1 Joo ei kukaan ennustaa osaa 😁 Parempi istua salkun päällä menee mihin menee. Rahaa se vain on.

   Lover MakerLover Maker2 kuukautta sitten
FIboth