Lentäjästä työttömäksi Whatsapp-viestillä

5.05.2021
65 524 Näkymät

Kaupallinen yhteistyö YTK:n kanssa

Huhtikuussa 2020 sain viestin Whatsappiin, missä ilmoitettiin että työnantajani on mennyt konkurssiin. Näin voi työttömyys alkaa. Karua joku voisi sanoa.

Tämän vuoksi kannattaa liittyä työttömyyskassaan hyvissä ajoin.
Suomen suurin työttömyyskassa on YTK eli Yleinen Työttömyyskassa, ohessa linkki heidän nettisivuille

ytk.fi


Seuraa tavallisen lentopojan elämää eri puolilla Suomea ja maailmaa.

Tapio on the move ja Lentostory nettikauppa
shop.spreadshirt.fi/Lentopoika/


Seuraa somessa

Instagram: instagram.com/tapio_on_th...
Twitter: twitter.com/Tapio_onthemove

Kommentteja
 • Todella hyvä, asiapitoinen, rohkaiseva ja selkeästi argumentoitu video, kiitos paljon. Itse jäin työttömäksi n. kuukausi sitten irtisanomisen vuoksi, ja ehdin olla 9 vuotta yhtäjaksoisesti töissä, joten aika sokki oli aluksi. Mutta juuri kaltaistesi hienojen ihmisten fiksu ja myönteinen asenne antaa itsellekin toivoa tulevaisuuteen. Ja kyllä, työttömyyskassan tärkeyttä ei voi liikaa alleviivata - onneksi kuuluin kassaan itsekin.

  Sakari IsopahkalaSakari Isopahkala6 päivää sitten
 • Just näin 👊!! Ei sinne töihin niin vaan mennä, ku osa vaa hokee.. Ne hokijat varmaa itte menee vaa töihi, käymättä sitä prosessia läpi 😂

  Kaakelberg84Kaakelberg847 päivää sitten
 • sitku korona loppuu ni ajatteliks jatkaa lentäjän uraa vai mitä?

  Joona suominenJoona suominen12 päivää sitten
 • Tarvitaan työperäistä maahanmuuttoa

  Paper Bag MaskPaper Bag Mask15 päivää sitten
 • Omalle kohdalle osui sähköpostin muodossa. Töihin ja työvoima koulutuksiin hakiessa tuli aina kysymys "entä sitten kun lentoliikenne palaa" ja edes aikaisemmin suoritettu ammattitutkinto ei hyödyttänyt kun työkokemusta kyseiseltä alalta ei ollut viimeisen 5 vuoden sisällä. Suurin yllätys oli kun on asunut ulkomailla yli vuoden ei Suomessa ole voimassa olevia luottotietoja ja se on sama kuin olisi luottohäiriömerkintä. Kyllä se lentoliikenne vielä palautuu mutta seuraavaksi alkaa sitten mielenkiintoinen aika työsopimusten kanssa ettei alaa ajeta jo aikaisempaa huonompaan suuntaan työehtojen ja palkkauksen suhteen.

  Tomi SalonenTomi Salonen18 päivää sitten
 • Tuli kyllä hyvällä hetkellä vastaan tämä video. Olen valmistuva tekniikan opiskelija, joka on juossut haastattelusta toiseen, mutta resurssipulan ja ties minkä vuoksi minnekään ei oteta. Kaverit ympärillä on kaikki ns hyvissä töissä. Syö itsetuntoa ja vituttaa. Koen epäonnistuneeni, olevani muita huonompi, koska joudun elämään pihisti pienillä tuilla kun muut ansaitsevat omat tulonsa. Työttömyyden stigmaa ei voi korostaa liikaa. Se, että tuntee muiden säälin ja vähän vinon katseen ja aiheen välttelyn sattuu enemmän kuin joku asiaa ulkopuolelta katsova uskoisi. En ole laiska tai työnvieroksuja, menisin töihin heti, jos päästäisivät.

  Non' AchYourbusinessNon' AchYourbusiness21 päivä sitten
 • Tsemiä 🤟🏻

  TheLemminkainenTheLemminkainenUukausi sitten
 • Hei linkkejä ei tietysti tubettajat halua , mutta tämä on niin uskomaton , Bali ja New Guinea ,oppilaat menevät ei vaan lento bussilla , upeat maisemat: fiboth.info/like/videot/ioObonTOubGRgIc

  M VarisM VarisUukausi sitten
 • Varmasti vtuttaa kun/jos 7-10k kuukausliksa tipahtaa työttömyyskassa lukemiin ? Toivottavasti @Tapio olit kassan jäsen jne ? Ei oo helppoo jos joudut renkaita vaihtamaan ? Somemainostuksella tosin, eli ehkä parit renkaat vaihdoit somea varten ? :-D

  K_youutuubK_youutuubUukausi sitten
 • 16.3 on meikän pikkubroidin syntymäpäivä 😃😄

  5ANTTU5ANTTUUukausi sitten
 • hyvä video, minun isäni on ollut yli vuoden lomautettuna (lentää a350 finskillä) on se raskasta kun tottunut että joka viikko ulkomaille ja sitten iskee korona ja jää kotiin lojumaan.

  eftp.spottereftp.spotterUukausi sitten
 • Mainitsit sivulauseessa että olet ollut pakkasvarastolla töissä, tämä kiinnosti siksi, että itse olin myös joskus vuonna 2003 Tuusulassa ja kyseisellä työpaikalla oli henkilö joka oli lähdössä liikennelentäjäksi. Melkoista hakuammuntaa mutta mietin että mahdoitko olla kyseessä. Hyviä videoita sinulla, toivottavasti pääset takaisin siiville!

  Raimo TurpeinenRaimo TurpeinenUukausi sitten
  • Olin pakkasvarastolla vuonna 2009. Ei ihan osu kohdille 😄 vuoden 2003 olin armeijassa

   Tapio on the moveTapio on the moveUukausi sitten
 • Luin just että Norwegian aloittaa kesällä uudestaan Suomen-lennot. Ehkä tää vielä iloksi muuttuu 😊

  Magnus RosenqvistMagnus RosenqvistUukausi sitten
  • itse asiassa ole. Elämiseen tarvitaan varsin vähän. Riittävä yöuni ja hyvä omatunto on ylellisyyttä, jota työelämä ei aina tarjoa.

   opzz xsinopzz xsinUukausi sitten
 • Kyllähän se paikka löytyy

  sirkka-liisa rimpiläinensirkka-liisa rimpiläinenUukausi sitten
  • tavallisimmin suhteilla - työllistyminen on kuitenkin tilastollisesti epätodennäköistä, kuten ylipäänsä avoinna olevan tehtävän saaminen, johon hakemuksia saapuu kasoittain

   Ask to seduce MissAsk to seduce MissUukausi sitten
 • Otatko ok-tuloilla ihan lepii, vai jännittääkö, et ammattitaito karisee?

  Antti LewisAntti LewisUukausi sitten
  • Tapio, oletko syntynyt 1983 vai 1982?

   bowen voowybowen voowyUukausi sitten
 • Ei kun Finnairille lentämään A 350.....

  Asko Jäntti (Muujai)Asko Jäntti (Muujai)Uukausi sitten
 • Kyllä sää ny kaupan kassalle pääsisit, jos haluaisit...

  mctube01mctube01Uukausi sitten
  • Hain, enkä päässyt. Olen ”ylikoulutettu” enkä viihtyisi ko. työssä. Näin minulle sanottiin. 🤷‍♂️

   Tapio on the moveTapio on the moveUukausi sitten
 • Oliko tämä YTK:n mainos?

  Henri PihalaHenri PihalaUukausi sitten
 • Miksi ihmeessä pitää mainostaa YTK:ta se ei aja työntekijöiden etuja lainkaan. Kannattaa mieluummin liittyä suoraan oman alan liittoon!

  ville salonenville salonenUukausi sitten
  • @Tapio on the move juuri siitä syystä. Ja koska työehtosopimukset ovat yleis sitovia itsekkäästi ajatellaan että liittymällä YTK saa samat työehdot halvemmalla kuin liittoon kuulumalla. Eräänlaista siivellä elämistä sekin. Toki osa tuosta joukosta on yrittäjiä niin niiden kohdalla YTK jäsenyys on ymmärrettävä.

   ville salonenville salonenUukausi sitten
  • Miksi sitten YTK:lla on puoli miljoonaa jäsentä jos liitot hoitaa hommansa?

   Tapio on the moveTapio on the moveUukausi sitten
 • Mä ollu YTK jäsen yli 2 vuotta 😅👍

  Hassujäbä1996Hassujäbä1996Uukausi sitten
 • Tärkeä ja ajankohtainen aihe, bonuksena ASMR-ääni 😎

  De_loreanDe_loreanUukausi sitten
 • Olisko sulla aikaa podcastiin, jossa pohdittaisiin mm. työttömyyttä? Tuttavani Petteri Kallonen haastatteli sua joskus alkuvuodesta. Itse kiinnostuin tuosta työttömyysosiostasi. Samanlaisia tuntemuksia oli aikoinaan työttömäksi jouduttuani. Oli muuten selittämistä, että miten ihmeessä DI voi joutua työttömäksi. Kaikki ATK-henkilöt irtisanottiin.

  Esko HaapaniemiEsko HaapaniemiUukausi sitten
 • Tuo maininta vähintääkin kassaan kuulumisesta on erittäin tärkeä, mutta tuo YTK on siinä mielessä erikoinen että siellä on ainoastaan kassan palvelut eikä mitään samoja palveluita mitä ammattiliitto tarjoaa (oikeudellinen apu, palkkasihteerin palvelut yms.). Lyhyesti sanottuna, jos tarvit apua esim. epäselvän irtisanomisen suhteen niin ammattiliitolta sen saat mutta YTK:sta et sitä palvelua saa, eli joudut itse hoitamaan kaikki oikeudelliset asiat ja tarvitaessa palkkaamaan oman oikeusavustajan/asianajajan (jollei sinulla ole riittävää osaamista työlainsäädännöstä). Joten suosittelen ehdottomasti liittymään oman alan ammattiliitton.

  Ari HamalainenAri HamalainenUukausi sitten
  • YTK :lla on myös yhdistys näitä mm.oikeustoimia varten.Maksaa 18e/v.

   timo mannilatimo mannilaUukausi sitten
  • Tapiohan on toki myös liiton miehiä, mutta sitä ei tässä videossa tuoda ilmi koska kaupallinen yhteistyö. YTK on myös osittain työnantajapuolen omistama. Tällä pelkällä kassalla työnantajatahot haluavat murtaa ammattiliittojen asemaa. Kun palveluissa on vain kassa, niin esimerkiki tes-jutut yms jäävät pois. Tästä löytyy googlaamalla paljon juttua. Tapsa toki tekee videon niinkuin itse parhaakseen näkee, mutta nämä kritiikit jäivät nyt pois.

   juzzizjuzzizUukausi sitten
 • Eikö harmittanut tulojen erot? Aika isot palkkaerot on.

  FINMrCurlyFINMrCurlyUukausi sitten
 • Tapio, oletko syntynyt 1983 vai 1982?

  Juha ErvolaJuha ErvolaUukausi sitten
 • Hyvä video! 👍

  JoonaTechJoonaTechUukausi sitten
 • Nyt on huikea asenne. Olet äärimmäisen valoisa esimerkki siitä, miten ajan murrokseen tulisi suhtautua. Yrittäjyys on asenne, vaikka ei olisi yrittäjä. Eteenpäin 🖖🙏🏻

  Christina ForsgårdChristina ForsgårdUukausi sitten
 • Vastoin yleistä mielikuvaa suuri osa työttömistä on korkeasti koulutettuja ja työhaluisia. Mikäli työtön ei jokseenkin heti työttömäksi jäämisen jälkeen työllisty - mikä tapahtuu tavallisimmin suhteilla - työllistyminen on kuitenkin tilastollisesti epätodennäköistä, kuten ylipäänsä avoinna olevan tehtävän saaminen, johon hakemuksia saapuu kasoittain. Jos pätevin aina saisi paikan, miksi yksityisellä ja julkisella sektorilla tapahtuu säännöllisesti noloja katastrofeja? Ikävä juttu, mutta rahan vaihtuminen aikaan ja vapauteen ei itse asiassa ole. Elämiseen tarvitaan varsin vähän. Riittävä yöuni ja hyvä omatunto on ylellisyyttä, jota työelämä ei aina tarjoa.

  Vrfvfd CdvgtreVrfvfd CdvgtreUukausi sitten
  • Olen eri mieltä asiasta. Valmistuin diplomi-insinööriksi ja työtarjouksia oli viisi pöydällä. Yhteenkään firmaan ei ollut mitään suhteita. Omalla osaamisella sekä harjoitteluiden näytöillä työllistyy. Suhteita tarvitaan monesti alhaisen koulutusvaatimuksen työpaikkoihin, niihin, joihin riittää esim kuukauden perehdytys. Sen sijaan korkeakoulututkintoa vaativiin, jonkinlaista alan osaamista vaativiin työpaikkoihin ei ole varaa ottaa vain suhteilla. Jos sieltä tulee joku sukulaispoika joka ei tiedä mistään mitään, niin tappiota tehdään tai voi ihmishenkiäkin vaarantua. Nykyistä työtäni olen tehnyt reilun vuoden ja nyt alkaa vasta olla fiilikset, että on kartalla työnkuvasta ja tehtävistä. Mutta tekninen ala erityisesti amk- ja DI-tasolla toimii eri lailla kuin vaikkapa kaupallinen ala.

   juzzizjuzzizUukausi sitten
  • Suhteilla työn saaminen pitäisi kieltää lailla kokonaan. Asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.

   FINMrCurlyFINMrCurlyUukausi sitten
 • Harmi kuulla tämmöistä. Tää oli ensimmäinen video jonka kanavallasi olen nähnyt ja kun aloin kattomaan sinun videoitasi niin huomasin että nämä kaikki vuodet olen missanut suomen parhaat videot. Itse haluan olla Pilotti isona ja nämä kaikki lentämis videot ovat sairaan kiinnostavia ja varsinkin suomenkielellä.

  Soux GamingSoux GamingUukausi sitten
  • Hienoa kuulla tämmöstä. Korona toki monille tuonut ongelmia työelämään, mut olipa sivistynyt lähestymistapa työttömyyteen, ja ainakin junnuille toi hyvin työttömyyskassan (ei liiton) ajatuksen ja rakenteen esiin.

   Antti LewisAntti LewisUukausi sitten
 • Mielenkiintoinen asia mistä ei puhuta että esim varasto hommia siivous rakennus siivoaja hommia lähtökohtaisesti aina löytyy ja jauhetaan että hae niitä mutta ei huomioida sitä ei nuo hommat sovellu ihan kaikille tms fyysisesti raskaat hommelit ei ole kevyt rakennteiselle henkilölle sopivia. varastolla raskaiden esineiden lemppaaminen käy karskinkin kaverin kunnon/psyykeen päälle

  CoffeeManCoffeeManUukausi sitten
  • @CoffeeMan niin ymmärrän.

   FINMrCurlyFINMrCurlyUukausi sitten
  • @FINMrCurlyTarkoitinkin että yleisesti ottaen, kaverin isoisä 90v polttanut tupakkaa lähes koko ikänsä ja sanoo että tupakointi ei aiheuta syöpää...

   CoffeeManCoffeeManUukausi sitten
  • No unohdetaan myös ettei siivouskaan sovellu kaikille. Se on paljon muutakin kuin roskien vientiä ym. Mitä tulee kevyt rakenteisiin ihmisiin niin aika kärjistetty mielipide sulla.Itse ollu aina pienikokoinen ja jaksanut raksalla ym paremmin kuin ne isot "Karskit kaverit." Varsinkin betonisäkkien kannossa. Muistan kun piti kantaa 25kg säkkejä neloseen ja mulle naurettiin. Laskin et kannoin 17 säkkiä siinä ajassa kun ne isot ihmiset noin 5 kpl. Heillä oli voimaa kyllä muttei staminaa yhtään.

   FINMrCurlyFINMrCurlyUukausi sitten
 • Ei ole tappavan vakavaa tautia, on vain koronan varjolla suoritettava vapauksien riisto taloudellisesti ja tautiin vedoten vapauksien rajoitus (eristys jos saat pos. Testituloksen tai sinulla on flunssaa, maskit yms)

  Severi AaltonenSeveri AaltonenUukausi sitten
 • Hienosti ilmaisit ,kuinka työttömyys kassa järjestelmä toimii ja kuinka oikeasti työttömien asiat on. Monesti kuulee etenkin yrittäjien kommentoivat että töitä kyllä on kun on tahtoa tehdä töitä,mutta asialla on kääntöpuolensa sillä näin minäkin uskon,mutta ne työt jota on tarjolla ei olekkaan sitten maksajana. Kukaan ei elä tässä kalliissa onnela Suomessa 5-7euron tuntipalkka.

  Viljo TervakoskiViljo TervakoskiUukausi sitten
 • Itse olen tällä hetkellä palkkatukityössä, mutta omalla kohdallani syyt työttömyysjaksoihin ovat terveydellisiä. Se tunne, kun tekisit mitä tahansa mihin kykenet- tai mikä pahempaa - se, kun et saa mahdollisuutta koettaa kykyjä, vain koska on terveydellisiä syitä. Olen kuulluy mainitsemasi "mee töihin"- jutun liian monesti, mutta jos nämäkin sanojat hiljenisivät, jos pitäis ite lähtee hakemaan töitä vaikkapa käsi olkapäästä katkenneena. *Pointtini* on siis se, ettei nuo sanojat tiedä monestikaan mistä puhuvat.

  Johannes HavanaJohannes HavanaUukausi sitten
 • Tuli mieleen kysyä, että nyt kun oot kapteenina jäänyt työttömäksi ja kun joskus mahdollisesti palaat ilmailualan töihin, niin pitääkö lähtee "nollista", eli käydä ensiks perämiehenä ja sitten jossain kohtaa kapteeniksi "ylentyä"?

  Johannes HavanaJohannes HavanaUukausi sitten
  • Se riippuu täysin lentoyhtiöstä. Valitettavan yleistä alalla on että aiemmin kerättyä lentokokemusta ei uudessa yhtiössä välttämättä arvosteta, vaan aloitus on ”nollista”

   Tapio on the moveTapio on the moveUukausi sitten
 • Sama homma pätee moniin tapahtuma-alan työntekijöihin. Ennen rakennettiin lavoja, festivaaleja, messuja, tv-tuotantoja jne. Pitkää päivää niinkuin lentäjätkin. Koronakriisin iskiessä monet kollegat on joutuneet ehkä samankaltaiseen asemaan kuin lentäjät koska työantajat ajattelevat että tuo tulee palaamaan takaisin niihin hommiin jonain päivänä koska monet alalla työskentelevät tekevät sitä kovalla ammattiylpeydellä ja asenteella. Itsellä kävi tsäkä kun sain "OIKEITA" töitä metalliteollisuudesta mutta monet vanhat työkaverit ovat todella pahassa tilanteessa edelleen. Tsemppiä 👍 Kyllä tää tästä vielä iloksi muuttuu.

  Juho ReijonenJuho ReijonenUukausi sitten
 • Kiitos Tapio tähänastisista videoistasi. On ollut mielenkiintoista videoiden välityksellä seurata työtäsi ja olla mukana matkoillasi. Olet myös myönteisellä asenteellasi esimerkkinä kollegoillesi ja muulle yleisöllesi. Toivottavasti pääset taas pian kiitämään ilmojen halki lentäjän tietä!

  Pro PatriaPro PatriaUukausi sitten
 • "Kramer gets fired"

  Lerssi LarssonLerssi LarssonUukausi sitten
 • The Great Reset!

  Salkkarit - HistoriaaSalkkarit - HistoriaaUukausi sitten
 • Oot hieno ihminen❤🙏👍🏻 kaikkea hyvää sinulle! Tsempiä ja oot kohta takas ilmassa 👍🏻✈✈✈🛫🛫🛩🛩🛩

  Team L Team LTeam L Team LUukausi sitten
 • Menestystä Tapiolle työnhakuun!! Asiapitoinen video jälleen kerran.

  Mika KMika KUukausi sitten
 • Itse huomannut tässä kanssa samaisen asian kun oma tilanne tosiaan on siis ollu sellanen että terveydellisten syitten vuoksi piti nyt uudelleenkouluttautua ja kun on pitkään ollut töissä niin tää työnhaku on muuttunu jonkin verran siitä mitä sen on sillon joskus ollut...ja ei töihin tosiaan vaan mennä tosta vaan..

  Jyrki AaltonenJyrki AaltonenUukausi sitten
 • Olet rauhallinen ja sympaattinen kaveri. Oletko harkinnut hoiva-alalle. Poikani muistuttaa sinua ja opiskelee nyt lähihoitajaksi. Toivon sinulle kaikkea hyvää.

  Disappearing polabearsDisappearing polabearsUukausi sitten
  • @FINMrCurly Tietysti jos ei vaikka koulutuksen taso, arvostus ja palkka kiinnosta. Rima on hieman eri korkeudella.

   CHGamerCHGamerUukausi sitten
  • @CHGamer mieti kumpaa tarvitaan enemmän? No ei ainkaan kapteenia. Näin vaan pointtina

   FINMrCurlyFINMrCurlyUukausi sitten
  • @CHGamer Taloudellisesti, kyllä. Jos se olisi kutsumuksen mukainen työ ja taloudellinen tilanne sallisi vaikka väliaikaisesti ko. ammatin harjoittamisen, en kokisi tiputuksena. Korona-aikaan moni on ottanut esim. virkavapaata muun alan työstään palatakseen hoitoalalle, ymmärrän sen kyllä täysin.

   Simo HallikainenSimo HallikainenUukausi sitten
  • Olisi kyllä lentokapteenista lähihoitajaksi *TODELLA* kova tiputus.

   CHGamerCHGamerUukausi sitten
 • En voi kieltää etten nauttisi työttömyyden vapaudesta kun saa mennä minne vain, vaikka maanantaina lähteä telttareissuille yms :) rahaahan ei ole niin paljoa sitten mutta itse nautin tuosta vapaudesta ja annan sille erittäin ison arvon.

  schwartzy65schwartzy65Uukausi sitten
 • Nämä asiat ovat Jumalan kädessä 😎🙏💯

  Anssi UlmalaAnssi UlmalaUukausi sitten
 • Ihme olettamus jengillä tuo että mee töihin. Palkkaisivat sitte itse sen ihmisen🙄

  Lentskari boyLentskari boyUukausi sitten
 • Hyvin puhuttu. Sinussa on ainesta luennoitsijaksi, puhujaksi jne. Työttömyyskassaan kuulumisen järkevyys ei toivottavasti lopu.

  NemppuNemppuUukausi sitten
 • Tosi hyvin selostit tuon tilanteen työttömäksi joutumisesta. Mulla oli vastaava tapaus -90 luvulla kun eno kysyi että oletko töissä, sanoin ei ole töitä niin eno sanoi että kyllä tekiälle töitä löytyy (ei kyllä enon sanominen mieltä kohentanut). Itse harrastin lentämistä -90 luvulla.

  Erkki ValliusErkki ValliusUukausi sitten
 • Hyviä videoita teet ja osaat asiat esittää että tälläinen tyhmempikin ymmärtää kuinka asiat menee kiitos siitä. Onneksi on ollut töitä mutta koskaan ei tiedä nykypäivänä koska loppuu oli ala mikä tahansa

  MVS69MVS69Uukausi sitten
 • Asiallinen video. Facta on YTK ei ole niissä pöydissä jossa neuvotellaan työehdoista ja palkoista.

  Pentti ImmonenPentti ImmonenUukausi sitten
 • Vitsi, sä oot fiksu kaveri ja olet ymmärtänyt työttömyyden ytimen! Joillain on mennyt vuosikymmeniä aikaa , politiikoilta ym asiantuntijoilta, eivätkä silti ymmärrä sitä!!!!

  Juha NuutinenJuha NuutinenUukausi sitten
 • Et sit oo ruvennu ryyppäämään 👍

  Toni IlanderToni IlanderUukausi sitten
 • Hyvä video.!!!

  rompoolirompooliUukausi sitten
 • Tärkeästä aiheesta puhuit, kyllä työttömyyskassassa kannatta olla tulevaisuuden varalta. Itselläni myös omakohtaisia kokemuksia työttömyydestä käytännössä koko vuoden 2020 ajalta. Ennen työttömyyttäni työskentelin oman alani asiantuntijatehtävissä korkeakoulutettuna melkein 5 vuotta. Korona oli myös isku edelliselle työnantajalleni, joten jouduin irtisanotuksi. Se on valtava muutos elämässä, varsinkin kun ensimmäistä kertaa joutuu työttömäksi. Mutta olin päättäväinen ja aloitin heti työnhaun. Turhautumista, kovaa työtä ja jaksaminen koetuksella. 2 kertaa pääsin viimeisten 3 hakijan joukkoon, mutta eihän se lohduta. Sitten tein päätöksen lähteä uudelleenkouluttautumaan, voi sitä riemua kun tieto ammattikorkeakouluun pääsystä tuli. Puoli vuotta mennyt todella nopeasti ja olen iloinen siitä, että valmistun suunniteltua nopeammin. Itselleni tärkein opetus viime vuodesta oli se, että antaa työnhaulle tiettyyn rajaan asti aikaa. Toki olin TE-toimistoon yhteydessä, tein suunnitelmat yms. mitä he ikinä vaativatkaan. Koskaan ei tullut heidän puoleltaan yhteydenottoa vapaaehtoisesti, koskaan ei tarjottu konkreettista työpaikkaa. Tästä HS kirjoittikin mielestäni muutama päivä sitten, että asiakkaita on TE-virkailijoilla aivan liikaa. Opin siis sen, että tietty raja kannattaa pitää työnhaussa ja sen jälkeen tekee radikaalimpia ratkaisuja. Ymmärsin sen, että ohjat tulee ottaa tietyssä pisteessä omiin käsiin. Toki voin aina palata alalle, missä työskentelin aikaisemmin. Ei uusi tutkintoni mitään minun aikaisemmista työkokemuksista ja pätevyyksistä pois vie, päinvastoin. Radikaalimpia ratkaisuja tulee joskus tehdä, kuten itsekin teit. Yrittäjyys on varmasti antoisaa puuhaa. Toivotaan valoisampia vuosia kaikille työttömyyden kanssa kamppaileville. Tsemppiä Tapsa tulevaisuuteen :)

  ovmuovmuUukausi sitten
  • Kiitos jakamastasi tarinasta. Joskus radikaalit ratkaisut ovat tarpeen. Ne vaatii rohkeutta. Hieno juttu että olet päässyt opiskelemaan ja niinkuin sanoit, ei uusi koulutus tarkoita etteikö edelliseen työuraan voisi palata. Olet hyvä esimerkki. Tsemppiä 👍

   Tapio on the moveTapio on the moveUukausi sitten
 • Vielä 80-90 luvun vaihteessa oli tilanne että vaihtaessani työnantajaa omasta halustani edellinen työnantaja soitteli tulemaan takaisn heille duuniin ja meninkin kun tekivät riittävän hyvän tarjouksen, olin heidän hommissa eläkeikään saakka.

  DigioottiDigioottiUukausi sitten
  • 2002 oli jopa kesähommissa sama.Nuorena pojuna uusi homma löytyi aina

   FINMrCurlyFINMrCurlyUukausi sitten
 • Olisi mukavaa kuulla sinun mielipiteesi lentäjänä että pitääkö ilman autopilottia laskea lentokoneen nokkaa pitkällä matkalla, kuten esim. 1000km matkaa kohden noin 8'asteen kallistuma. Totuuden kertominen tästä on maksanut monen lentäjän työpaikan.

  Heikki PekkanenHeikki PekkanenUukausi sitten
 • kohta joutuu maksamaan siitä hyvästä että saa tehdä töitä

  markku helinmarkku helinUukausi sitten
 • Mahtava video! Tsemppiä jatkoon👍

  Battery BottasBattery BottasUukausi sitten
 • Kiva kuulla mitä sinulle kuuluu nyt! Hyvä ja mielenkiintoinen video ! Kiitos!

  Majlen JanssonMajlen JanssonUukausi sitten
 • Sina olet niin hyvan nakoinen, olen ihan varmaa voit loyta rikas leski ja kaikki jarjestyy

  NonameanymoreNonameanymoreUukausi sitten
 • Aika monet muutkin menetti työpaikkansa, ei vaan lentäjät ni ei ihme ettei töitä löytynyt, etenkään asiakaspalvelusta. Ja ihan muutenkin nollasopimuksilla nykyään kierrätetään ihmisiä varastolla ja asiakaspalvelutehtäsvissä ja Eestiläiset ja muut idäneuroopan halpikset hoitaa rakennus, telakka ja muut hommat. Hyvä että sunkin silmät avautuivat.

  SusannaSusannaUukausi sitten
 • Tsemppiä kyllä se siitä💓

  =)=)Uukausi sitten
 • Kiitos hyvästä videosta. Todella tärkeä aihe, johon monet tässä tilanteessa voivat varmasti samaistua. Asioilla on tapana järjestyä. Kyllä tämäkin kriisi vielä päättyy ja varmasti saat siipesi vielä takaisin. 💪 Tsemppiä!

  Makedz88Makedz88Uukausi sitten
 • Niin saisit kyllä töitä jos OIKEASTI haluisit. Mutta voisin veikkaa että et halua huonompa palkasta duunia tai et ole valmis muuttamaan työnperässä.

  sumosamisumosamiUukausi sitten
 • Between jobs. Peace.

  RiiteliRiiteliUukausi sitten
 • Moi.Tuli etusivulla suosituksena,nostan hattua tuolle sun rauhelliselle puhumiselle/rauhalliselle olemukselle.Pitää kurkkia noita sun muitakin videoita.

  Joni KiviluomaJoni KiviluomaUukausi sitten
 • Positiivinen kaveri oot! Sulla on lasi aina puoliksi täynnä! Ei jää ainakakaan asenteesta kiinni ettet yrittäjänä menestys!

  Jari SalmiJari SalmiUukausi sitten
 • Puhuit ni ihanasti asiaa👍👍

  kirsi koponenkirsi koponenUukausi sitten
 • Tervetuloa takaisin tauolta! Huomasin, että olitkin muutaman kuukauden jälkeen postannut viime päivinä pari videota, jotka pitääkin katsoa seuraavaksi. Olen ollut YTK:n jäsen parikymmentä vuotta ja joskus 2009 notkahduksessa saanutkin sieltä ansiosidonnaista, kun olin jonkun aikaa lomautettuna. Allekirjoitan tuon, että jonkin työttömyyskassan jäsen kannattaa ehdottomasti olla.

  oh2mpoh2mpUukausi sitten
 • Yksi ala missä lentäjän ammattitaidosta voisi olla hyötyä niin on laadun hallintaan liittyvät tehtävät. Lentäjän työ näyttää olevan tarkkaa ja kurinalaista, sekä pitää tehdä asioita tiettyjen ohjeiden ja mallien mukaisesti.

  68jore68joreUukausi sitten
 • helvetin hyvä video! arvostan

  hondeeehondeeeUukausi sitten
 • Työttömänä voi tehdä lyhytaikaisesti keikkatöitä, eikä lähde oikeus tyttömyyskorvaukseen, kunhan huolehtii, että ei kuukaudessa tule työpäivien "enimmäisraja" täyteen. Tämä voisi olla se miten voisi ensin kokeilla myydä palveluita ja testata minkälainen yritysidea voisi toimia esim. jonkin osuuskunnan kautta. Esim Tulos-osuuskunta tms. Kun hakee töitä se ei eroa mitenkään myyntityöstä, siis myy omaa työtä. Samalla tavalla voi kokeilla myydä niitä testaten liikeideaa. Jos minä jään työttömäksi, niin tuskin on muuta vaihtoehtoa kuin oman työn myyminen markkinoilla palveluina eli yrittäjänä. Olen yli 50v. Blogin pitäjä voi kokeilla esim myydä erilaista kotitaloustyötä. Jäin miettimään onko lentäjän työssä jotain osa-alueita, joissa olisi sellaisia asioita joita voisi kehitellä eteenpäin ja löytää palveluideoita sitä kautta? Sitten on vielä uudelleen kouluttautuminen yksi vaihtoehto.

  68jore68joreUukausi sitten
  • Jos ei saa töitä, niin kannattaa miettiä mikä siinä ei myy. Mikä on se arvolupaus, mitä voisi kehitellä, mikä myisi?

   68jore68joreUukausi sitten
 • Pelkän kassan jäsenyyden sijaan suosittelen jäsenyyttä ammattiliitossa, antaa huomattavasti paremman turvan. Näin ilmeisesti Tapiokin oli tehnyt, kun liiton mainitsi.

  TaiteilijanimiTaiteilijanimiUukausi sitten
 • Hieno ja hienosti toteutettu video, tärkeä aihe ja hyvä video.

  erofficialerofficialUukausi sitten
 • Kuinka moni uskoo karmaan? Voiko ylimielisyys kostautua joskus elämässä?

  Janne ElomaaJanne ElomaaUukausi sitten
 • Jonnet alkaa varmaan nyt huutelemaan ”Pääse töihin!”😂 Isot supportit sulle, varmasti saat vielä haluamaas työtä!

  Jaakko LommilaJaakko LommilaUukausi sitten
 • Toivotaan, että saatvielä mukavan työpaikan!

  Eelin LaivatEelin LaivatUukausi sitten
 • 'Mee töihin', on itsekeskeisten egoistien puhetta.

  HenteriHenteriUukausi sitten
 • Mitä oot mieltä Finnairin osakkeen kasvupotentiaalista tässä vuoden sisään?

  Joel VJoel VUukausi sitten
  • Todella vaikea sanoa, voi olla että kasvupotentiaali näkyy jo liikaa tämän hetken osakkeen arvossa. Kuitenkin Finnairin markkina-arvo taitaa olla nyt enemmän kuin ennen Korona-kriisiä. Itse toivon kuitenkin että osake nousee, koska itsekin sitä omistan..

   Tapio on the moveTapio on the moveUukausi sitten
 • AIOTKO TAPIO PALATA LENTÄJÄKSI JOS TULEE MAHDOLLISUUS ?

  TUGEZTUGEZUukausi sitten
 • Olipa miellyttävää kuunneltavaa (miellyttävän rauhallinen ja asiallinen video). En tiedä mistä tämä video tuli mun feediin, mutta jäin koukkuun heti. Tärkeä aihe ja hyvin summasit ajatukset. Positiivisuutesi tarttuu.

  NiklasNiklasUukausi sitten
 • Viimeksi kun "menin töihin" se taisi olla 90- luvulla. Nykyään tilanne on toinen esim yritysten tehostamistoimien takia mutta tietenkin myös korona on ollut kova isku firmoille. Tsemppiä Tapiolle, kyl tää tästä vielä paranee

  Puuha PetePuuha PeteUukausi sitten
  • tarkoitat varmaan the great reset?

   Salkkarit - HistoriaaSalkkarit - HistoriaaUukausi sitten
 • Tosi hyvä video työttömyydestä ja siihen joutumisesta, kyllä työttömien syrjintä pitäis loppua. Kenelle tahansa voi käydä niin kuten sinun esimerkki osoittaa eikä kyse ole yksilön laiskuudesta yms. tulevaisuudessa entistä useampi tekee esimerkiksi pätkätöitä koska ns. vakituiset eläkevirka työpaikat ovat harvojen herkkua.

  Metsa ManMetsa ManUukausi sitten
  • Itseasiassa 1/3 maapallon ihmisistä tulee täysin turhia ja työttömiä hyvin pian, jos globalistien ja economic forumien väen annettaan mellastaa.

   DAMKOSDAMKOSUukausi sitten
 • Asiallista puhetta, se on harmi homma kuitenki lentokapteeni ei mikkään heleppo homma ja kuitenki vastuullista työtä ja vaativaa ja jääpii työttömäksi ,sehän pittää uusia maksaa omasta pussista kerta vuosiko se oli että pitää lupa paperit taskussa ja ajan tasalla ,pitää vain toivoa että tämä tilanne tästä nyt kohentuis ja kuka ties vaikka istuis lentokoneessa ja sinun ohjastamassa miehän morjestaisin heti olen näitä sinun juttuja kuunnellu ja saanu paljon tietoa mitä Lentokapteenin tehtäviin kuuluu tämä aihe kiinnostaa minua !

  pertti salmipertti salmiUukausi sitten
 • Pitäisikö Tapio sun mielestä Finnairin laajentaa gargo operointia ja hankkia esimerkiksi ihan freighter lentokone/koneita? Helsinki ja Finnair on kuitenkin se portti Aasiaan ja rahtia kulkee huimat määrät.

  TheCoBBusTheCoBBusUukausi sitten
 • Lento video katsellessa, monesti vaivannu asia, onko maa litteä vai pyöreä, miksi videolla näyttää litteältä, saatko edes kertoa totuutta?

  nippenippeUukausi sitten
 • Itse tein kohtuullisen kattavan uran, kunnes aivoinfarkti katkaisi hommat, Olen kuntouduttuani hakenut 27:ää tointa. Helppo lukea rivien välistä; liiian nuori eläkkeelle - liian vanha toimeen... nimim. 50v. Hieno puheenvuoro Tapsa. Leuka rintaan, MUTTA kokka kohti ulappaa...

  Sami HeiskanenSami HeiskanenUukausi sitten
  • 50-60.v on varmasti hankalin ikä haarukka saada töitä. Yli vuoskymmen vielä eläke ikään, niin ei siinä varmaan kiinnostelis vaan himassakaan lojua.

   juhanijuhaniUukausi sitten
 • Itellä lähti työpaikka Naantalista, mutta onnekseen sain jatkoa Porvoosta! Hyvää jatkoa sinulle!!!

  Jussi TeuholaJussi TeuholaUukausi sitten
 • Edelleen suosittelen alalle haluaville toistakin koulutusta, mielellään korkeakoulututkintoa. Paras kombinaatio olisi teknillinen koulutus esim DI. Itse diplomi-inssinä nyt korona-aikanakin työtarjouksia tulee jatkuvasti, koska esim. nyt rakennetaan pk-seudulla kahta kauheammin kun ihmiset haluavat isomman asunnon etätöihin. Mutta lentämistä voi myös harrastaa. Itselläni on PPL-lupakirja ja monimoottorikelpparit, tarvittaessa voi lennellä esim. diamondilla kahdella kattilalla jos huvittaa.

  juzzizjuzzizUukausi sitten
 • Et suinkaan ole ainoa. Mä oon jäsenenä Portugalin pilottien FB ryhmässä ja aivan samaa sielläkin on. TAPilla nyt muutenkaan ei oo menny vuosiin kovin vahvasti. Voimia Tapsa

  TheSpiT4201TheSpiT4201Uukausi sitten
 • Hyvin sanottu Tapsa!👍

  Mikko LaineMikko LaineUukausi sitten
 • Hyvä asenne! Ilmailu ei ole loppunut, vaan se on tauolla! 👍👍👍👍

  Timo LustigTimo LustigUukausi sitten
 • Noh systeemi menee uusiksi. Saa nähdä mitä tulee. Mutta melko varmaan kun covid-21 pääsee syksyllä vauhtiin, niin pistää lisää jengiä jonoon. Aihe työttömyys on tosiaan väärin ymmärretty ja sillekin on tarkoitus. Kun kaikki kauhistelee leimaantumista, niin ei uskalleta jäädä työttömäksi ja oikeasti miettiä mitä oikeasti haluaa. Tämä tietysti on koneiston etu. Onnea ja jaksamista. Mitä ikinä teetkin niin tee jotain mikä tuntuu hyvältä ja omalta ilman että mietit mitä mieltä "jonnet" on. Hyvä video ja hyvää asiaa 👍🏻

  Game SpaceGame SpaceUukausi sitten
 • En ole samaa mieltä siitä että työttömyys voidaan hyväksyä yleisesti. Tietysti jos yritys tekee konkurssin tai yt neuvottelut niin ne on ymmärrettäviä syitä jäädä työttömäksi. Se että ei löydä töitä johtuu suurimmaksi osaksi työnhakioista, joissain tapauksissa että on väärällä alalla mutta alaahan voi vaihtaa...jotkut alat ei tietysti onnistu ilman koulutuksia. Itsellä kävi että yritys jossa olin töissä niin teki konkurssin mutta samana päivänä yrityksen asiakas tarjosi töitä. Ja nykyisen työpaikan aikana minulle soitellaan että tuutko töihin. Lyhykäisyydessään lähtökohtaisesti en hyväksy työttömyyttä.

  TyäukkoTyäukkoUukausi sitten
 • Hyvä Tapsa, fiksua puhetta, pää pystyyn, pääset ihan varmasti vielä lentohommiin, kunhan pandemia tässä hiipuu 👍🙋

  eppuisteppuistUukausi sitten
 • Hieno video 👍! Lisäisin vielä sen, että työuran aikana olisi hyvä pitää jonkinnäköistä portfoliota tekemistään asioista tai jossa on ollut osana, myös niistä pienistä mutta normaaleista poikkeavista. On sitten helpompaa viestiä potentiaalisille työnantajille omista erikoisosaamisistaan. Tsemppiä Tapio!

  Markus PMarkus PUukausi sitten
 • Jatka lentostorya

  HeikkiHeikkiUukausi sitten
 • Hienosti sanottu ja erittäin hyvin olet tsempannut! Toivotaan että pääset lentämään asap. ✈️😊👊🏻

  jouni mustonenjouni mustonenUukausi sitten
 • ajattelin otsikon että laitettu vähän väärää mielipidettä whatsapissa kaverille ja sitten canceloitu työpaikka alta kun joku vasikoinut :D

  BobbyBobbyUukausi sitten
  • 😂😂 ei nyt sentään 😄

   Tapio on the moveTapio on the moveUukausi sitten
 • Eikö kelpaa työ r-kioskin kassalla. Työtä se on yhtäkuin konella leikkiminen prkl

  Titityy TylerTitityy TylerUukausi sitten
  • @Tapio on the move tylysti laitoin, sori veli. Elämä on epäreilua, mutta mitäs sille teet🙃

   Titityy TylerTitityy TylerUukausi sitten
  • Kyllä. Työtä se on sekin 👍

   Tapio on the moveTapio on the moveUukausi sitten
 • Kyllä sun lentäjän ammatti näissä oloissa on kirous työnhaussa. Mukava ja supliikki kaveri jolle hommia soisi. Tsemppiä!

  Kimmo BergmanKimmo BergmanUukausi sitten
  • Se on enemmän haaste ja samalla myös Siunaus. Haasteet olisi hyvä nähdä enemmän Siunauksena kuin kirouksena.

   Anssi UlmalaAnssi UlmalaUukausi sitten
FIboth