Lähteekö sähköauto liikkeelle -21 pakkasta?

22.01.2021
4 399 Näkymät

Itselle uusi testi, miten lähtee kovan pakkasyön jäljiltä Hyundai Kona 64 kW lämpiämään ja liikkeelle? Ilman mitään esilämmitystä. Riittääkö pakkasella lämpö sähköautossa, no kyllähän se riittää. Sähköauto toimii siis Suomen talvessa myös, mutta kyllähän se energiaa tietenkin vie.

Kommentteja
 • No vittu selvishän se! Joka päivä tulee tota nelivitosta suhattua ja aina siellä on joo hyny tai tojo eessä ihmettelemässä, että mitenhän ne nopeusrajotukset menikään. Kiitos informatiivisesta videosta.

  Seppo HunajainenSeppo Hunajainen2 päivää sitten
 • Hieno video! Hienosti pelitti noin kovassa pakkasessa.

  saarikesaarike14 päivää sitten
 • testaapa se lataus kovalla pakkasella -20 tai enempi niin huomaatkin että akut ei ota virtaa vastaan ..Tuossa itse koitin 2017 Toyota hydrin Plugin merkistä autoo ja se ilmotti jo -15 asteen pakkasessa että ei ota virtaa vastaan eikä anna auton edes käynistyy kun se voi rikkoa auton järjestelmät .Vasta auto liikeeseen soitto autto kun sieltä kerrotiin kuinka se voidaan ohittaa .Voihan se olla että tekniika on menny eteen päin 4 vuodessa .Tuota tuo sinu väitämä että muutaman kerra vain vuodessa .täälä pohjosessa kun satuu oleen viikoja pakkanen pääle -20 asteen ja talven aikana useasti .Et kyllä tuo sähköauto pikkuhiljaa alkaa kehä 3 sisällä toimiin mutta ei oikeen sen ulkopuolella .

  Harri KHarri K23 päivää sitten
  • Vakiona VW ID.3 ja ID.4 on akun lämmitys, ja ottaa kyllä kelissä kuin kelissä virtaa vastaan (ja antaa virtaa). Monessa muussakin sähköautoksi suunnitellussa on. On mennyt tekniikka PALJON eteenpäin viimeisen vuoden/kahden aikana ja lämpöpumput ym. vakiona jo 30 000€ versiossa ID.3:ssa

   Timo Johannes AlavaTimo Johannes Alava11 päivää sitten
  • Hmm miksihän jokanen sähkö auton käyttäjä vetoaa tuohon norjalaiseen .Sehän on itse muutanu omaa autoaan niin paljon ohjelmallisesti ettei sitä voi verrata yhteenkään kaupasta saatavaan malliin .Käytäny hyödyksi sitä tosi asiaa että Teslan akuissa olisi paljon suurempi potentiaali käytössä kun on annettu ymmärtää .hyvä esimerki oli se kun tesla päivitti niiten ihmistean autot jotka oli tulipalo alueela ja kas 200 mailii yhtääkkiä olikin enempi toimintamatkaa .Ehkäpä tämän takia tesla pystyy antaan sen 10 vuoden takuun akulle .ostaja saa kaupasta ostaessaan vain käyttöön 50-60 prossa akuista ja sitä sitten auton vanhetessä pikku hiljaa lisätään kun akut kuluu niin pysyy muka samana akun teho 10 vuotta .Sinäänsä näppärä tempu mutta tämä kuuluisi autoa ostaessa olla kaikien tiedossa että sulla on periaateesa 40-50 prossaa lisää kantamaa autossa mutta et voi sitä käyttää kun se on ohjelloinin takana

   Harri KHarri K16 päivää sitten
  • Norjalainen kaveri on FIboth videoissa testannut -25 asteen pakkasessa ajoa ja latausta VW ID3:lla. Ihan hyvin toimii, kunhan ajaa normaalinopeuksilla n.90km/h, että akku pysyy lämpöisenä. Nykyisin täysähköautoissa akun lämmitys ja ohjaamon lämmitys ilmalämpöpumpulla. Lämmin akku ottaa hyvin virtaa kyllä...

   Timo Johannes AlavaTimo Johannes Alava17 päivää sitten
 • Kiitos videosta! Ensi viikon pakkasten aikana olisi mukava tietää kuinka paljon kylmä akku latautuu yön aikana 16A latausteholla kun ulkona on yli -15 pakkasta ja auto seisoo pihalla. (itselläni ei ole tallia käytössä).

  taronkaitaronkai27 päivää sitten
  • Pitää tehdä testi, kun on pakkasta tarpeeksi, sinänsä kylmäakku ei tuossa lataustehossa varmaan vaikuta mitään, syöttää mulla tunnissa virtaa sen 3,6 kilowattia kotona, miinus lataushäviö reilu 5% eli jos on 10 tuntia mulla kotona laturissa, niin saan käytännössä 30 kW virtaa ulkoilmasta riippumatta, eli 50% koko akusta.

   Jari KättöJari Kättö27 päivää sitten
 • karmee puhetapa

  juuso paukkujuuso paukku29 päivää sitten
 • Kyllähän nää autot nykyään hyvin toimii talvellakin oli sähköauto tai polttomoottoriauto. Kun autoa huoltaa oikein ja pitää huolen esilämmityksestä ja että tankissa on tavaraa oli se sitten sähköä tai bensaa/dieseliä nii ei pitäisi ongelmia hirveesti syntyä. Toki ne -30 asteen pakkaset ja siitä kylmemmät sitten varmaan voi tuoda ongelmia mutta ainakaan täällä etelässä harvoin semmoisia pakkasia on. Hyvä video! 👍🏻

  Ppetsku96Ppetsku9629 päivää sitten
 • Onko todellisia ne kulut mitkä ilmoitetaan sähköautolle? Voisitko maaseudulla ajatella pärjääväsi sähköautolla! Jossa kotilautauksesta on matkaa kaupunkiin 80 km Kestääkö kotilataus käydä kaupungissa?

  eero tuovineneero tuovinenUukausi sitten
  • Tuommoiseen tilanteeseen missä kaupunki on 80km matkan päässä, niin sähköautossa on yllättävänkin paljon etua, toisinkuin ajatellaan niin sähköauton edut tulevat autoilijalle varsinkin kaupunkien ulkopuolella esille. Ajokilometrejä kun tulee jokatapauksessa paljon, niin ne voi tehdä edullisesti sähköllä. Voi ladata kotona, eikä tarvitse aina ajella kaupunkiin asti tankkaamaan polttoainetta. Lisäksi kun menee kyläilemään niin saattaa saada "tankattua"sopivasti myös siellä. Ei tarvitse pelätä kylmäkäynnistyksiä ja suunnitella moottorinlämmitystä ennakkoon.

   EV AsemaEV Asema17 päivää sitten
  • 2 vuotta olen pärjännyt 28 kWh Ioniqilla. Käyn säännöllisesti myös "isolla kirkolla" työhommissa ja kotoa matkaa on 205 km. Talvella pitää toki pysähtyä vartiksi lataamaan, mutta se ei ole ongelma ollut kun en erityisemmin tykkää ajaa pitkää siivua ilman taukoja.

   Kimmo KarhuKimmo Karhu27 päivää sitten
  • Kyllä kestää käydä 80 km kaupungissa vaikka 2020 renault zoe ze50 auton kanssa, pääsee 200km talvella, ja halvemmalla ze40 mallillakin sen 150km.

   Peter TravellerPeter TravellerUukausi sitten
  • @juuso paukku ...niin ja polttis vie myös lohkolämmitintä tms. käyttäessä 2-5kW esilämmityksessä. Minulla on lämmin autotalli (+8*C) ,joka vähentää ”leposähkön” kulutusta...

   Timo Johannes AlavaTimo Johannes AlavaUukausi sitten
  • @juuso paukku olen kyllä tietoinen häviöistä , ja se on laskettu säästöön/kustannuksiin mukaan.

   Timo Johannes AlavaTimo Johannes AlavaUukausi sitten
 • Komee pipo!

  Tommi LindströmTommi LindströmUukausi sitten
  • Taitaa olla sulla samanlainen samaiselta saunareissulta😀

   Jari KättöJari KättöUukausi sitten
FIboth